A legjobb, legolcsóbb trükk a fürdőszobai penész eltávolítására

A legjobb, legolcsóbb trükk a fürdőszobai penész eltávolítására

A legjobb, legolcsóbb trükk a fürdőszobai penész eltávolítására. Nincs ennél egyszerűbb, jobb, olcsóbb megoldás, ha szeretnél megszabadulni ettől a kellemetlenségtől.

A legjobb, legolcsóbb trükk a fürdőszobai penész eltávolítására

A penész ebben a hideg és nyirkos évszakban igen gyorsan elterjed, de létezik egy hatékony trükk, amivel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőle. A fürdőszobában azért jelenik meg különösen sokszor télen, mert a páralecsapódás tökéletes táptalajt jelenthet a penészgombának. Éppen ezért ez az egyik leggyakoribb hely, ahol találkozhatsz vele. Ott lehet a zuhanyzóban, a mosdóban, de még a tömítéseken is, szinte bárhol.

Létezik egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy megszabadulj a penésztől anélkül, hogy túl sokba kerülne. A fürdőszoba ismét tisztává és csillogóvá válik és ehhez csak egy kis ecetre van szükség.

A fürdőszoba takarításának és a penész hatékony eltűntetésének legolcsóbb módja, ha ecetet használunk.

A penész általában a zuhany, a fürdőkád és a mosdókagyló burkolata körül található. Mert a gumit arra használják, hogy megakadályozzák a víz bejutását a fürdőszobába. Vagyis mindig érintkezésbe kerül a vízzel, amikor fürdesz vagy használod a mosdót. 

A penész „kezelésének” legjobb módja, ha ecetet permetezel az érintett területre. Hagyod, hogy legalább 30 percig dolgozzon, hogy szó szerint „megegye” a penészt.

Miután legalább fél órán át hagytad az érintett felületen, egy nedves ruhával töröld le az ecetet és a penészt is. Ezután egy tiszta, száraz ruhával újra áttörölheted a felületet. Ügyelj arra, hogy ne maradjon víz, vagy ecet a felületen, tehát teljesen szárazra kell törölni.

Forrás: mirror

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük