Így lassítható az öregedés - 6 tanács a mindennapokra

Így lassítható az öregedés – 6 tanács a mindennapokra

6 egyszerű tanács, amivel lassítható az öregedés. Az öregedés az élet természetes velejárója. Minden ember másképp éli meg ezt a hosszan tartó, változásokkal teli időszakot. Változik az ember belül és kívül is. Vannak olyan apró dolgok, mindennapi dolgok, amelyekkel lassítható, kissé kitolható az öregedés. Energikusabb, fittebb maradhatsz, ha ezeket betartod és ezáltal aktívabban élheted majd a mindennapjaidat és sokkal boldogabban.

Így lassítható az öregedés - 6 tanács a mindennapokra

Víz és öregedés? Mi az összefüggés?

Az öregedés lassítható, ha elég folyadékot iszol. Igyál sok folyadékot, napi 2-3 literrel, apróbb részletekben. Ha megfelelően hidratált vagy, az energiaszinted is nagyobb lesz, hiszen nem a szomjúságra megy el a figyelmed, energiád. Fitten tartja az elmét, a szervezetet is.

Sport

Naponta sportolj, de nem kell megerőltető módon. Idősödő korban nem az a fontos, hogy az izmaidat növeld, vagy hogy még karcsúbb legyél és az sem előnyös, ha fájdalmat okoz az edzés, megerőltető és az sem, ha nem szereted az adott tevékenységet. Idősebb korban olyan mozgásformát válassz, ami örömöt okoz, ami kikapcsol. Egy séta is remek megoldás, főleg, ha beépíted a mindennapjaidba. Átmozgat, megmozgat, testet-lelket egyaránt.

Egészséges fogak

Nem csak azért fontosak a szép, egészséges fogak, hogy jól nézzünk ki és szép legyen a mosolyunk. Szakemberek szerint ugyanis a különböző fogászat problémák, például az ínygyulladás növeli az Alzheimer-kór, a demencia kockázatát.

Stresszcsökkentés

Rengeteg tanulmány és kutatás szerint szorosan összefügg a gyors öregedéssel a stressz. A stressz pedig a gyulladásos folyamatokkal. Próbáld meg tudatosan csökkenteni a stresszt. Ne szégyelld, ha eleged van mindenből, hanem inkább gondolja magadra és tarts szünetet. Nem rohan el egy feladat sem, ha pihensz vagy kikapcsolódsz kicsit. Sétálj sokat a friss levegőn, relaxálj, járj wellnesezni, kirándulni, tölts több időt a szeretteid körében. Egy jó zene, film, könyv is nyugtatólag hat az idegekre.

Alvás

Ha keveset, vagy ha nyugtalanul alszol, akkor az erőteljesen kihat az idegrendszeredre. Fáradt, ingerlékeny, stresszes leszel. Fogékonyabb a betegségekre és a stresszt is növeli. Ezek mind-mind hatnak az öregedési folyamatokra, méghozzá nem kedvező módon. Próbálj meg bevezetni alvás előtt kis napi rutinokat, készülj rá az alvásra egy meleg, illatos, habos fürdővel, egy remek könyvvel, hangulatos, halvány fényekkel és ne felejtsd el kiszellőztetni a szobát sem. Válassz megfelelő ágyneműt, huzatot, párnát is, rendezd be a hálószobádat, hogy az kellemes érzést keltsen benned és ne maradj fent sokáig. A jó és elegendő alvásidő csökkenti a szívroham, a stroke, a cukorbetegség, a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

6.

Szeresd az életedet és örülj minden egyes napnak.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük