Meglepő, de ez a 3 dolog lehet a hosszú élet titka

Meglepő, de ez a 3 dolog lehet a hosszú élet titka

Ez a 3 dolog lehet a hosszú élet titka – Meglepő felfedezés, izgalmas kutatás és annak eredménye látott napvilágot.

Meglepő, de ez a 3 dolog lehet a hosszú élet titka

A tudósokat évtizedek óta foglalkoztatja az, hogy vajon ki minek köszönhetően élhet sokáig és mi lehet a hosszú élet titka. Régóta próbálják kideríteni a hosszú élet titkait, részleteit, feltételeit.

Vajon miért élnek egyesek hosszú és egészséges életet, míg mások fiatalon, betegen halnak meg? Mi lehet a hosszú élet titka?

Svéd kutatók azt állítják, hogy megtalálták a választ a rejtélyes kérdésre. Egy új tanulmány szerint az ok a vérünkben van. Vizsgálatok ugyanis bebizonyították azt, hogy a 100 éves kort megélő élő emberek vérében három vegyület tartósan, hosszú távon alacsonyabb szinten van. 

Az adatokat 44 000, 1893 és 1920 között született svédországi embertől gyűjtötték. A kutatók 35 évig követték nyomon az alanyokat, akik 64 és 99 éves kor közöttiek voltak. Közülük mindössze 1224 fő ( azaz CSAK 2,7 %) élt 100 évig.

Ez a 3 dolog lehet a hosszú élet titka.

Vércukor

A glükóz az első dolog a vérben, amelynek alacsonyabb volt a szintje volt azoknál az embereknél, akik eljutottak 100. születésnapjukig. A százévesek közül a legtöbb embernek 6, 5 alatti volt tartósan a vércukorszintje.

Kreatinin

A második dolog a kreatin. A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy legtöbb 100 évet megélt ember kreatinin szintje nem haladja meg a 125-öt. Ez az érték a veseműködést jelzi.

Húgysav

A tudósok szerint ez a 3- dolog, ami befolyásolta, hogy valaki 100 évig él-e. A húgysavat összefüggésbe hozták a gyulladással, gyulladásos eredetű problémákkal.

Miklós Edit

FACEBOOK OLDAL: ITT>>>

Forrás: GeroScience

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük