9 ok, amiért érdemes szalonnát enni

9 ok, amiért tényleg érdemes szalonnát enni

9 ok, amiért tényleg érdemes szalonnát enni.

Gyakran halljuk, hogy a szalonna nem egészséges, és a lehető legkevesebbet együnk belőle, de ez valóban igaz? A szalonna tele van fehérjével és vitaminokkal, nincs benne sok szénhidrát. 

9 ok, amiért érdemes szalonnát enni

Több oka is van annak, miért érdemes szalonnát enni, méghozzá lelkiismeret-furdalás nélkül.

A szalonna az egyetlen étel, amely egyszerre sós és édes,  ráadásul finom is. Ez egy olyan étel, amely összehozza az ellentéteket.

Egyáltalán nincs benne szénhidrát:  A közhiedelemmel ellentétben nem a zsír az, ami hizlal, hanem a szénhidrát. A tudomány megerősíti, hogy alacsony szénhidráttartalmú étrenddel fogyhatsz. Sokan azt hiszik, hogy a szénhidrátok energiát adnak nekünk, de ez nem igaz. Már őseink is zsírokkal növelték az energiájukat. A zsírok sokkal hatékonyabban tartják fenn az energiaszintet.

Csökkenti az éhséget:  A szalonna telített zsírokban gazdag, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig lesz teltségérzeted, mintha szénhidrátot fogyasztása után.. Ha éhes vagy, bátran egyél szalonnát, és a reggelitől az ebédig vagy az ebédtől a vacsoráig elég lesz. 

Van-e jobb, mint a sült szalonna illatára ébredni? Nem számít, milyen éjszaka van mögötted, és milyen nap áll előtted, a reggeli szalonna illata biztosan feldobja a kedvedet.

Tele van vitaminokkal:  A szalonna tele van esszenciális B-vitaminokkal, amelyekre immunrendszerünk fenntartásához van szükségünk. Tiamint, niacint, B12-vitamint és cinket is tartalmaz. 

Őseink is ették:  A Paleo diéta a legújabb sláger, de ősidőkig nyúlik vissza. Így ettek a régi kor emberei, mielőtt a feldolgozott élelmiszerek az étrendünk részévé váltak.

Bármilyen étkezéshez fogyaszthatod:  Reggelire szalonnát? Tud! Ebédre szalonna? Tud! Szalonna vacsorára? Tud! A szalonna mindig jól hangzik, napszaktól függetlenül.

Még ha rossz is, meglepő, de akkor is jó:  A szalonnát az teszi különlegessé, hogy nem lehet rossz. Igaz, néha nehezen rágható és túl ropogós, de ettől függetlenül ehető és finom.

Fehérjében gazdag:  a fehérje kulcsfontosságú összetevője az egészséges táplálkozásnak, és szerencsére a szalonna tele van fehérjével.

forrás: Elite Daily

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük