Hóeltakarítás gyorsan, egyszerűen - Tippek és trükkök

Hóeltakarítás gyorsan, egyszerűen – Tippek és trükkök

Megérkezett az igazi tél, hosszú idő után először esett le nagyobb hó Magyarországon. A havazás, a hó szépségeivel együtt a kötelező feladatok is megjelennek. Ilyen például a hóeltakarítás, ami bizony ilyenkor elkerülhetetlen tevékenység. Ez egyáltalán nem egyszerű dolog, hideg van kint, a hó nagy és sok, alatta pedig csúszik, jeges a talaj.

Hóeltakarítás gyorsan, egyszerűen - Tippek és trükkök

Ilyenkor 1-1 trükk bizony jól jöhet, ami megkönnyítheti, sőt akár fel is gyorsíthatja a hóeltakarítás folyamatát.

Egyetlen dologra lesz csak szükséged. Nem drága, nem nehéz beszerezni. Ez az étolaj. Kend be vele a hólapát mindkét oldalát és így a hó simán lecsúszik majd, amikor pakolod odébb. Ennek köszönhetően nem kell küzdened a hóeltakarítás során, simán fog menni.

A lapátolás során a lapátot kb. 1-2 ujjnyira kell tartanod a talajtól, hogy elkerüld az út felületének sérülését. Ha a lapátot a testedhez a legközelebb tartva használod, akkor csökkented a nyomást és a hátadat, karodat, válladat sem fogja túlterhelni ez a cseppet sem könnyű munka.

A havat mindig oldalra dobáld, ne előre told, így nem lesz előtted egyre nagyobb és nagyobb hókupac. Ne felejtsd el az ereszcsatorna, a terasz, az autó, az udvar hómentesítését se. Így elkerülheted, hogy azt a területet, amit már megszabadítottál a hótól, később nem fogja belepni újra a hó.

A hóeltakarításhoz ne felejts el melegen és rétegesen felöltözni, lehetőleg vízálló legyen a ruhád és a csizmád is. Kesztyű, sapka se maradjon el. Amikor pedig készen vagy, akkor melegítsd fel a tested-lelked egy jó meleg teával. Mert megérdemled.

SuperNews


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük