A legomlósabb linzer receptje

A legomlósabb linzer receptje

A legomlósabb linzer receptje, gluténmentesen.

 Olyan linzer alaptészta receptet mutatunk nektek, amelyet ha elolvastok és kipróbáltok, soha többé nem szeretnétek másképp készíteni ezt a szuper és jól variálható édességet.

A legomlósabb linzer receptje

A linzer alaptészta megunhatatlan, ugyanis számtalan ízben és formában lehet életre kelteni. Ez az alapja a linzernek, az islernek, aprósüteményeknek, akár pitéknek is. A jó linzer tészta puha, illatos, omlós.

Csak néhány alapanyagra lesz szükség, a legfontosabb szabály az elkészítés során az, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk és hideg kézzel. A másik szabály pedig az, hogy a linzer alaptésztának is szüksége van pihenésre, csakúgy, mint a kelt tésztáknak.

https://supernews.hu/2024/02/26/ha-igy-tisztitod-a-sutot-szebb-lesz-mint-valaha/

Itt azonban most fontos, hogy hideg helyre tegyük el a tésztát, a legjobb, ha hűtőbe kerül egy fóliába csomagolva és minimum egy órán át hagyjuk bent, de az sem baj, sőt inkább ez a legjobb, ha egy éjszakát áll a hidegben.

Szánjunk tehát erre is időt.

Linzer

Linzer hozzávalók:

30 dkg Nutri Free Mix Per Pane vagy Schar Mix B

20 dkg LIGA

10 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

1 tojássárgája

fél citrom reszelt héja

Linzer töltelék lehet:

bármilyen ízű lekvár/olvasztott csoki/puding

Bármi, amit épp megkívántunk!

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, gyors mozdulatokkal, hogy a Liga ne olvadjon meg.

Gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, minimum egy órára.

Rizslisztes felületen kinyújtjuk.

Kiszaggatjuk.

Minden másodikat egy még kisebb szaggatóval kiszaggatjuk. Ez lesz a süti teteje.

Ezt lekenjük felvert tojással. Lehet rászórni darált diót, mákot, amit szeretnénk.

Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kétféle tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, a teli karikát megkenjük lekvárral és rátesszük a lyukas részt.

Ha nem kell gluténmentesen étkezned, akkor készítsd bátran finomliszttel.

Facebook oldal: >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük