Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.
De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.
Fánk hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1/4 bögre olaj
negyed bögre cukor
negyed bögre tej
1 zacskó szárított élesztő
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.
Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.
Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.
Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.
Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.
Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.
Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:
- Soha nem látott boldogság időszaka indul 3 csillagjegy életében
- Ez a 2 csillagjegy lesz a legnagyobb harcos 2025-ben
- Ez a 3 csillagjegy óriási sikert fog elérni – Az egész életük megváltozik
- Te hogy rakod keresztbe a karodat? Ez fontos dolgot árul el rólad
- A füled formája elárulja az igazi személyiségedet – A tied milyen?