Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.

De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.
Fánk hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1/4 bögre olaj
negyed bögre cukor
negyed bögre tej
1 zacskó szárított élesztő
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.
Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.
Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.
Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.
Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.
Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.
Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:

- A Medúza-nő 10 jellemző tulajdonsága, amiről azonnal felismerheted
- Biztonságos hűtés a vendéglátásban – A sokkolók és fagyasztószekrények szerepe
- 10 dolog, amiért érdemes a tapéta mellett dönteni
- Bámulatos pénzügyi csúcsra ér nyár végétől 2 csillagjegy
- 3 csillagjegynek a lelki sebek már nem fájnak többé, örökre begyógyulnak