Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.
De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.
Fánk hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1/4 bögre olaj
negyed bögre cukor
negyed bögre tej
1 zacskó szárított élesztő
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.
Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.
Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.
Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.
Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.
Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.
Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:
- Csodálatos göndör haj pillanatok alatt – Így készítsd el
- Drámai változás lesz februárban – Ezt a 3 csillagjegyet érinti
- Ez a 4 csillagjegy mostantól egész életében boldog lesz
- Óriási csalódás fogja érni februárban ezt a 3 csillagjegyet
- Ennek a 2 csillagjegynek soha többé nem kell aggódni a pénz miatt