Karácsonyi fánk - Illatos ünnepi finomság

Karácsonyi fánk – Illatos ünnepi finomság

Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.

Karácsonyi fánk - Illatos ünnepi finomság

De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.

Fánk hozzávalók:

2 bögre liszt

2 tojás

1/4 bögre olaj

negyed bögre cukor

negyed bögre tej

1 zacskó szárított élesztő

1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés

Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.

Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.

Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.

Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.

Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.

Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.

Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:

Karácsonyi fánk - Illatos ünnepi finomság
ünnepi fánk – Illatos ünnepi finomság

FACEBOOK OLDAL: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük