Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.

De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.
Fánk hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1/4 bögre olaj
negyed bögre cukor
negyed bögre tej
1 zacskó szárított élesztő
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.
Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.
Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.
Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.
Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.
Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.
Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:

- Különös fordulatot tartogat a jövő – Válassz 1 borítékot, minden benne van
- Szuperélelmiszerek – Tények és tévhitek a superfoodokról
- Angyal segíti ezt a 3 csillagjegyet az életben
- Húzz 1 kártyát és nézd meg milyen üzenete van számodra
- 8 lélekerősítő tanács molett nőknek