Utolsó frissítés: 2025-01-31
Ördögi tojás, azaz az ellenállhatatlan finomság – Recept.

Miután a tojásokat megfőzted és megpucoltad, egyedi előétellé, étellé, finomsággá alakíthatod őket. Ez az ördögtojás, vagy más néven ördögi tojás. Nevezheted bárhogy, töltött tojásnak is.
Ez a recept kiválóan alkalmas találkozók vagy különleges étkezések színesebbé tételére. De tökéletes egy családi vacsorához is, amikor több időtök van az előkészületekre, tálalásra. Érdemes kipróbálni, a recept pedig bátran variálható.
Ördögi tojás, azaz ellenállhatatlan finomság – Recept hozzávalók:
- 8 tojás
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál (vagy ízlés szerint) csípős szósz
- 2 szál metélőhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál pirospaprika
- Só és bors ízlés szerint
- AI-robbanás a hazai neten – így lopják el a Google látogatóit az új keresők
- Őszi betanítás: egy rossz döntés milliós veszteséget hozhat
- Dubaj-láz: 50% haszon vagy gyors bukás? – Ígéretek vs. valóság
- Asztrológusok figyelmeztetnek: 2 csillagjegy élete drámai fordulatot vehet
- 5000 lépés az emberkereskedelem áldozataiért
A recept elkészítése:
- A tojásokat hosszában félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját, és egy külön tálba tesszük.
- A sárgáját villával pépesítjük és összekeverjük a majonézzel, mustárral, csípős szósszal, sóval, borssal. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk.
- Helyezzük a keveréket egy göndör fúvókával ellátott cukrászzacskóba, és töltsük meg szépen a főtt tojásfehérjével.
- Megszórjuk például pirospaprikával és apróra vágott metélőhagymával.
- Tálalás előtt legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Hozzávalók, például olajbogyó, kapribogyó vagy avokádó hozzáadásával új ízárnyalatokat adhat hozzá. Ez egy sokoldalú és ízletes lehetőség, amelyet a házban mindenki szeretni fog. Játssz az ízekkel, alapanyagokkal bátran, formáld a saját ízvilágodra a receptet!
Jó étvágyat!
Kép-illusztráció: Stock kép
A cikk az okdiario spanyol nyelvű cikke nyomán készült a SuperNews fordításában.
Facebook oldal: ITT>>>

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy az információk mögött mindig ott legyen az emberi történet és a pozitív üzenet is. A szakmája egyben a szenvedélye is.
A supernews.hu friss, gyors és szórakoztató hírekkel, érdekességekkel és inspiráló tartalmakkal várja az olvasókat.
Tematikája: aktualitások, érdekes hírek, trendek.
Miklós Edit írásai rendszeresen megtalálhatók a FreeMix lapcsalád online magazinjaiban is: