Ördögi tojás, azaz az ellenállhatatlan finomság - Recept.

Ördögi tojás, azaz az ellenállhatatlan finomság – Recept

Ördögi tojás, azaz az ellenállhatatlan finomság – Recept.

Miután a tojásokat megfőzted és megpucoltad, egyedi előétellé, étellé, finomsággá alakíthatod őket. Ez az ördögtojás, vagy más néven ördögi tojás. Nevezheted bárhogy, töltött tojásnak is.

Ez a recept kiválóan alkalmas találkozók vagy különleges étkezések színesebbé tételére. De tökéletes egy családi vacsorához is, amikor több időtök van az előkészületekre, tálalásra. Érdemes kipróbálni, a recept pedig bátran variálható.

Ördögi tojás, azaz ellenállhatatlan finomság – Recept hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál (vagy ízlés szerint) csípős szósz
  • 2 szál metélőhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • Só és bors ízlés szerint

A recept elkészítése:

  • A tojásokat hosszában félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját, és egy külön tálba tesszük.
  • A sárgáját villával pépesítjük és összekeverjük a majonézzel, mustárral, csípős szósszal, sóval, borssal. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk.
  • Helyezzük a keveréket egy göndör fúvókával ellátott cukrászzacskóba, és töltsük meg szépen a főtt tojásfehérjével.
  • Megszórjuk például pirospaprikával és apróra vágott metélőhagymával.
  • Tálalás előtt legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

Hozzávalók, például olajbogyó, kapribogyó vagy avokádó hozzáadásával új ízárnyalatokat adhat hozzá. Ez egy sokoldalú és ízletes lehetőség, amelyet a házban mindenki szeretni fog. Játssz az ízekkel, alapanyagokkal bátran, formáld a saját ízvilágodra a receptet!

Jó étvágyat!

Kép-illusztráció: Stock kép

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük