9 ok, amiért tényleg érdemes szalonnát enni. Gyakran halljuk, hogy a szalonna nem egészséges, és a lehető legkevesebbet együnk belőle, de ez valóban igaz? A szalonna tele van fehérjével és vitaminokkal, nincs benne sok szénhidrát.
Több oka is van annak, miért érdemes szalonnát enni, méghozzá lelkiismeret-furdalás nélkül.
A szalonna az egyetlen étel, amely egyszerre sós és édes, ráadásul finom is. Ez egy olyan étel, amely összehozza az ellentéteket.
- Csodálatos göndör haj pillanatok alatt – Így készítsd el
- Drámai változás lesz februárban – Ezt a 3 csillagjegyet érinti
- Ez a 4 csillagjegy mostantól egész életében boldog lesz
- Óriási csalódás fogja érni februárban ezt a 3 csillagjegyet
- Ennek a 2 csillagjegynek soha többé nem kell aggódni a pénz miatt
Egyáltalán nincs benne szénhidrát: A közhiedelemmel ellentétben nem a zsír az, ami hizlal, hanem a szénhidrát. A tudomány megerősíti, hogy alacsony szénhidráttartalmú étrenddel fogyhatsz. Sokan azt hiszik, hogy a szénhidrátok energiát adnak nekünk, de ez nem igaz. Már őseink is zsírokkal növelték az energiájukat. A zsírok sokkal hatékonyabban tartják fenn az energiaszintet.
Csökkenti az éhséget: A szalonna telített zsírokban gazdag, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig lesz teltségérzeted, mintha szénhidrátot fogyasztása után.. Ha éhes vagy, bátran egyél szalonnát, és a reggelitől az ebédig vagy az ebédtől a vacsoráig elég lesz.
Van-e jobb, mint a sült szalonna illatára ébredni? Nem számít, milyen éjszaka van mögötted, és milyen nap áll előtted, a reggeli szalonna illata biztosan feldobja a kedvedet.
Tele van vitaminokkal: A szalonna tele van esszenciális B-vitaminokkal, amelyekre immunrendszerünk fenntartásához van szükségünk. Tiamint, niacint, B12-vitamint és cinket is tartalmaz.
Őseink is ették: A Paleo diéta a legújabb sláger, de ősidőkig nyúlik vissza. Így ettek a régi kor emberei, mielőtt a feldolgozott élelmiszerek az étrendünk részévé váltak.
Bármilyen étkezéshez fogyaszthatod: Reggelire? Tud! Ebédre? Vacsorára? A szalonna mindig jól hangzik, napszaktól függetlenül.
Még ha rossz is, meglepő, de akkor is jó: Az teszi különlegessé, hogy nem lehet rossz. Igaz, néha nehezen rágható és túl ropogós, de ettől függetlenül ehető és finom.
Fehérjében gazdag: a fehérje kulcsfontosságú összetevője az egészséges táplálkozásnak, és szerencsére tele van fehérjével.
Miklós Edit
forrás: Elite Daily