3 tipp, hogy fitt maradj húsvétkor

3 tipp, hogy a húsvét ne a plusz kilókról szóljon

3 tipp, hogy 3 tipp, hogy a húsvét ne a plusz kilókról szóljon, hogy fitt maradj húsvétkor is és ne a hirtelen felszedett túlsúllyal kelljen bajlódnod.

3 tipp, hogy fitt maradj húsvétkor

Ne a fogyásra koncentrálj az ünnepek alatt, hanem a súlytartásra.

Húsvét idején is az a legfontosabb, hogy reális célokat tűzz ki magad elé. Ez a szép időszak ne az önsanyargatásról szóljon, fontos, hogy te is szerezz szép élményeket, például egy közös ünnepi étkezés alkalmával.

Márpedig étkezésből lesz jó sok. Jönnek vendégek és mentek ti is látogatóba, ünnepelni. Ennek elmaradhatatlan része az ünnepi finomságok közös elfogyasztása. Ne legyen lelkifurdalásod azért, mert jókat ettél. Inkább iktass be egy kellemes sétát evés után, mert köztudott, hogy a séta is sport.

Próbálj ki szórakoztató, szezonális tevékenységeket húsvétkor

Amikor közeledik egy ünnep, például most a húsvét, akkor meg kell változtatnunk sportolási szokásainkat. Nem kell feltétlen ragaszkodnunk ahhoz, hogy minden nap lemenjünk az edzőterembe. Helyette sportoljunk mást. Séta, túrázás, kirándulás, futás a szabadban, foci a gyerkőccel, mind-mind remek ötlet lehet és ez mind olyan szórakoztató tevékenység, amely sport is egyben, rengeteg kalóriát égethetsz el közben. Megmozgatja a testet, felfrissíti a lelket, biztosítja, hogy fizikailag aktív és energikus maradj.

Néha pattanj fel és mozogj

Húsvét alatt még az egészen kis mennyiségű és idejű testmozgás is segíthet abban, hogy egészséges és fitt maradj. Ha ünnep van hiába tervezed el mikor, hol, mennyit fogsz sportolni, úgyis borulni fog minden. Éppen ezért ilyenkor még a legkisebb is számít. Ha például egy szép filmet néztek, a reklám alatt pattanj fel, mozogj, nyújtózz kicsit.

A húsvétnak is vége van egyszer (sajnos) és utána a korábban megszokott napi rutin ismét az életed részévé válhat.

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük