A házasság feltétel nélküli bizalom és odaadás

A házasság feltétel nélküli bizalom és odaadás 

A házasság feltétel nélküli bizalom és odaadás. Akkor is, ha a házasság intézményét napjainkban sokszor támadják. Idejétmúltnak, elavult kapcsolati formának tartják. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatásai azonban is ezt bizonyítják. Napjainkban is tízből kilenc magyar ezt tartja a legjobb párkapcsolati formának. A fiatalok többsége vágyik rá.

A házasság feltétel nélküli bizalom és odaadás

    „A házasság a feltétel nélküli bizalom és odaadás legmagasabb szintű megnyilvánulása egy férfi és egy nő között. Amely a legbiztosabb alapot nyújtja a gyermekvállaláshoz és gyermekneveléshez” – fogalmazott a KINCS a házasság hete alkalmából.

Rengeteg pozitív hatása van.

  • fontos egészségvédő tényező, testi és lelki szempontból egyaránt
  • azok, akik házasságban élnek, általában tovább élnek, boldogabbnak és elégedettebbnek is tartják magukat, mint az egyedülállók

A házasság intézménye tehát ma is széles körben elfogadott értéknek számít, bizonyította be a felmérés.


   
A fiatalok nagy része házasságban szeretne élni. Ezzel magyarázható, hogy az élettársi kapcsolatok jelentős része is házassággal végződik. 2010-hez képest jelentősen, mintegy 15 ezerrel nőtt a házasságkötések száma.


    A 30 év alatti fiatalok házasságpártiak, a megkérdezett egyedülállók 75 százaléka tervezi, hogy a jövőben házasságot köt majd.

Ma már a gyermekek háromnegyede is házasságban születik, míg korábban csak minden második újszülöttnek voltak házasok a szülei.


    A házasság hete kezdeményezés több mint két évtizede Angliából indult el. Minden évben egy hétig tart.

forrás: koppmariaintezet

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük