Utolsó frissítés: 2023-12-25
Karácsonyi fánk – Illatos, de nem mindennapi és nem hagyományos ünnepi finomság. Ha adventről beszélünk, többnyire mindenkinek a bejgli és a mézeskalács ugrik be a desszertekkel kapcsolatban.

De a nagy karácsonyi készülődésben, rohanásban néha érdemesebb egyszerűbb recepteket is bevetni. Ettől lesz igazán változatos az ünnep, nem? Ez a fánk is ilyen.
Fánk hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1/4 bögre olaj
negyed bögre cukor
negyed bögre tej
1 zacskó szárított élesztő
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
Kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztod a tálba öntött hozzávalókat. Lágy, de formázható tésztát kapsz.
Letakarva, langyos helyen keleszted egy órát.
Lisztes deszkán 1 ujjnyira kinyújtod.
Kiszaggatod, fél órát ismét pihenteted.
Forró olajban kisütöd, mindkét oldalát. Pár perc az egész.
Kiszeded és papírtörlőkendős tányérra teszed.
Amikor kihűlt, jöhet az ünnepies díszítés. Például így:

supernews.hu
- Az Éj Eleganciája: Vámpírok és musicalek egy misztikus estén
- Olimpiai éremmel a beteg gyerekekért – Andrásfi Tibor példát mutat
- A szemét benned van – szó szerint
- Mikor kérnek ivóvíz minőség tanúsítványt és mennyibe kerül?
- AI-robbanás a hazai neten – így lopják el a Google látogatóit az új keresők
FACEBOOK OLDAL: ITT>>>

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy az információk mögött mindig ott legyen az emberi történet és a pozitív üzenet is. A szakmája egyben a szenvedélye is.
A supernews.hu friss, gyors és szórakoztató hírekkel, érdekességekkel és inspiráló tartalmakkal várja az olvasókat.
Tematikája: aktualitások, érdekes hírek, trendek.
Miklós Edit írásai rendszeresen megtalálhatók a FreeMix lapcsalád online magazinjaiban is:

