9 tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű és hidratált legyen

9 tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű és hidratált legyen

Télen nem csupán az időjárás változik meg, hanem az öltözködésed, sőt a hajápolási rutinod is. Ez utóbbinak is alkalmazkodnia kell a hidegebb időjáráshoz, ehhez adunk néhány hasznos tippet.

9 tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű és hidratált legyen

Döntő fontosságú a télen használt hajápolási termékek cseréje, mert nagy a kontraszt a kinti hideg, nedvesebb levegő és a meleg, száraz beltéri hő között és ez hatással lehet a hajra. Törékennyé és szárazzá válhat. A hajadnak több nedvességre van szüksége a száraz levegőben, és bizonyos termékekre másképp reagál, mint nyáron.

Télen a haj hidratáltságára fokozottan ügyeljünk a haj hidratáltságára és változtassunk a termékeken, ahogy szükséges.

A hidegebb, nedvesebb időjárásban érdemesebb mélykondicionáló kezeléseket és maszkokat alkalmazni rendszeresen. Ezek visszaadják a nedvességet a hajadnak.

Szakemberek szerint télen érdemes hidratáló, kondicionálót gyakrabban alkalmazni, mert ez biztosítja a haj szükséges hidratálását, egészségesen tartja a hajszálakat, erősíti is, sőt kiküszöböli a töredezést. Ennek köszönhetően pedig a hajformázó termékek még jobban működnek majd.

De fontos, hogy a hajformázó termékek krém vagy szérum alapúak legyenek, mert ezek nem szárítanak télen. A hajlakkot, zselét pedig felejtsük el a hidegben, mert nagyon elnehezíti a hajszálakat.

Ami a hajformázó termékeket illeti, Byrd krém vagy szérum alapú termékek használatát javasolja, mert ezek nem szárítják ki a hajszálat.

A kókusz- vagy argánolaj alapú hidratáló hab pedig simává és hidratálttá teszi a hajkoronát a téli hónapokban.

A hajszárítás során arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró a levegő, mert ez még jobban kiszáríthatja a hajat. az lenne a legjobb, ha télen a minimálisra csökkentenénk, vagy teljesen elhagynánk a hajszárítást, hogy elkerülhessük a töredezett hajvégeket. A fodrászok a hidegben pedig a hajvasalást egyáltalán nem javasolják.

A hajápolás végén pedig nem szabad elfelejteni azt, hogy a hajadat mindig védd sapkával, hogy megvédd. Ha ezeket a tippeket betartod, biztosan szép, egészséges, hidratált hajkoronád lesz a hideg téli időszakban is.

Miklós Edit

Facebook oldal: maimix.hu>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük