A petrezselymet rengetegen szeretik, hiszen különleges ízt ad minden ételnek, szinte elképzelhetetlen nélküle például egy finom leves. Saláták fűszerezésére is remekül használható, hiszen aromás, ízletes, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Ez a recept, trükk a petrezselyem, tartásáról szól.

Persze akkor a legjobb, ha friss. De hogyan lehet úgy tárolni a petrezselymet, hogy mindig az maradjon, ne száradjon ki, ne fonnyadjon el akkor sem, ha nem azonnal szeretnénk felhasználni? Hiába rakod el a hűtőszekrénybe, nem lesz jó utána?
A petrezselyem nem hiába és nem ok nélkül a háztartások a receptek és az ételek egyik alapvető füszere, tartozéka, hozzávalója. Különleges, házias ízt kölcsönös minden ételnek. Tényleg szinte mindenbe jó és épen ezért jó, ha mindig otthon, kéznél van.
Mutatunk egy olyan módszert, aminek köszönhetően akár egy hónapig is megőrzi frissességét.
- Húsvét csodái – 4 csillagjegy, akinek az élete megváltozik az ünnep után
- Pályázik a vidék – Ezek a pályázat legfontosabb tudnivalói
- Egyetlen kérdés megmutatja mi vár rád húsvét után
- A kávé és a tea csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát
- Milyen formájú az állad? Ezt árulja el az igazi énedről
Így tárold a petrezselymet:
Önts vizet egy tálba, adj hozzá egy kanál szódabikarbónát, és tedd bele a vágódeszkán tetszőleges méretűre vágott petrezselymet. Keverd össze és hagyd állni 15 percig. Mosd meg a petrezselymet háromszor tiszta vízben.
Tiszta konyharuhába tedd, csomagold be és hagyd megszáradni. Helyezz egy papírtörlőt egy sterilizált edény aljára, majd add hozzá, amikor már száraz. Zárd le hermetikusan az üveget és tárold a hűtőszekrényben. A petrezselyem így nagyon sokáig, akár több mint egy hónapig friss marad, és megőrzi erős aromáját és ízét.
Miklós Edit