Utolsó frissítés: 2025-01-05
A petrezselymet rengetegen szeretik, hiszen különleges ízt ad minden ételnek, szinte elképzelhetetlen nélküle például egy finom leves. Saláták fűszerezésére is remekül használható, hiszen aromás, ízletes, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Ez a recept, trükk a petrezselyem, tartásáról szól.

Persze akkor a legjobb, ha friss. De hogyan lehet úgy tárolni a petrezselymet, hogy mindig az maradjon, ne száradjon ki, ne fonnyadjon el akkor sem, ha nem azonnal szeretnénk felhasználni? Hiába rakod el a hűtőszekrénybe, nem lesz jó utána?
A petrezselyem nem hiába és nem ok nélkül a háztartások a receptek és az ételek egyik alapvető füszere, tartozéka, hozzávalója. Különleges, házias ízt kölcsönös minden ételnek. Tényleg szinte mindenbe jó és épen ezért jó, ha mindig otthon, kéznél van.
Mutatunk egy olyan módszert, aminek köszönhetően akár egy hónapig is megőrzi frissességét.
- Az Éj Eleganciája: Vámpírok és musicalek egy misztikus estén
- Olimpiai éremmel a beteg gyerekekért – Andrásfi Tibor példát mutat
- A szemét benned van – szó szerint
- Mikor kérnek ivóvíz minőség tanúsítványt és mennyibe kerül?
- AI-robbanás a hazai neten – így lopják el a Google látogatóit az új keresők
Így tárold a petrezselymet:
Önts vizet egy tálba, adj hozzá egy kanál szódabikarbónát, és tedd bele a vágódeszkán tetszőleges méretűre vágott petrezselymet. Keverd össze és hagyd állni 15 percig. Mosd meg a petrezselymet háromszor tiszta vízben.
Tiszta konyharuhába tedd, csomagold be és hagyd megszáradni. Helyezz egy papírtörlőt egy sterilizált edény aljára, majd add hozzá, amikor már száraz. Zárd le hermetikusan az üveget és tárold a hűtőszekrényben. A petrezselyem így nagyon sokáig, akár több mint egy hónapig friss marad, és megőrzi erős aromáját és ízét.
Miklós Edit
Facebook oldal: ITT>>>

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy az információk mögött mindig ott legyen az emberi történet és a pozitív üzenet is. A szakmája egyben a szenvedélye is.
A supernews.hu friss, gyors és szórakoztató hírekkel, érdekességekkel és inspiráló tartalmakkal várja az olvasókat.
Tematikája: aktualitások, érdekes hírek, trendek.
Miklós Edit írásai rendszeresen megtalálhatók a FreeMix lapcsalád online magazinjaiban is:
