Így tárold a petrezselymet és akár 1 hónapig friss marad

Így tárold a petrezselymet és akár 1 hónapig friss marad

A petrezselymet rengetegen szeretik, hiszen különleges ízt ad minden ételnek, szinte elképzelhetetlen nélküle például egy finom leves. Saláták fűszerezésére is remekül használható, hiszen aromás, ízletes, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Így tárold a petrezselymet és akár 1 hónapig friss marad

Persze akkor a legjobb, ha friss. De hogyan lehet úgy tárolni a petrezselymet, hogy mindig az maradjon, ne száradjon ki, ne fonnyadjon el akkor sem, ha nem azonnal szeretnénk felhasználni? Hiába rakod el a hűtőszekrénybe, nem lesz jó utána?

Mutatunk egy olyan módszert, aminek köszönhetően akár egy hónapig is megőrzi frissességét.

Így tárold a petrezselymet:

Önts vizet egy tálba, adj hozzá egy kanál szódabikarbónát, és tedd bele a vágódeszkán tetszőleges méretűre vágott petrezselymet. Keverd össze és hagyd állni 15 percig. Mosd meg a petrezselymet háromszor tiszta vízben.

Tiszta konyharuhába tedd, csomagold be és hagyd megszáradni. Helyezz egy papírtörlőt egy sterilizált edény aljára, majd add hozzá, amikor már száraz. Zárd le hermetikusan az üveget és tárold a hűtőszekrényben. A petrezselyem így nagyon sokáig, akár több mint egy hónapig friss marad, és megőrzi erős aromáját és ízét.

Facebook oldal: ITT>>>

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük