Így óvhatod meg a hallásodat - Elkerülhető a károsodás

Így óvhatod meg a hallásodat – Elkerülhető a károsodás

Így óvhatod meg a hallásodat – Elkerülhető a károsodás, de ezért tenni is kell. Ha idősebb korodban is szeretnéd, ha a füleid jól funkcionálnának, érdemes ezeket a szakértői tanácsokat megfogadni, betartani.

Így óvhatod meg a hallásodat - Elkerülhető a károsodás

Annak érdekében, hogy megóvd a hallásodat a károsodástól, mindig gondoskodni kell róla, nem csupán idősebb korban, hanem a megelőzést fiatalabb életkorban is ajánlott elkezdeni.

Sok ember hallása az életkor előrehaladtával egyre gyengül, rosszabbodik. A hallásvédelem nagyon fontos az egész élet során, így szinte biztos, hogy 50-en túl is jó maradhat.

Szakemberek szerint a hallásodat így tudod megóvni, ezt a dolgot kötelező lenne megtenni illetve betartani mindenkinek.

„Mindig kerülni kell a hangos zajnak való kitettséget, főleg megfelelő védelem nélkül. A zaj jobban veszélyeztet bennünket, mint gondolnánk.” – mondja Joe Remney audiológus, és rámutat arra, hogy „….a hallást nem csak a koncertek, tűzijátékok és hangos gépek befolyásolják, hanem a hangos bulik is. Minél hangosabb a zaj, annál nagyobb a fülsejtek károsodásának esélye, és minél hosszabb ideig tart a zaj, annál nagyobb a maradandó halláskárosodás kockázata.” – magyarázta.

Egy másik rossz és káros dolog, ami rontja a hallásodat és amit el kellene kerülni, az a fültisztító pálcika.

„A pálcikákkal tulajdonképpen mélyebbre toljuk a fülzsírt a hallójáratba. Emiatt az felhalmozódhat, aminek eltávolítása végül igen fájdalmas is lehet. Emellett a pálcákkal a dobhártyát is átszúrhatjuk, ha túl mélyre nyomjuk, ami hosszú távú hallásproblémákhoz vezethet.” – figyelmeztet az audiológus.

Miklós Edit

forrás: najzena.alo.rs

Facebook oldal: ITT>>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük