8 egyszerű módja annak, hogy boldogabbnak érezd magad

8 egyszerű módja annak, hogy boldogabbnak érezd magad

8 egyszerű módja annak, hogy boldogabbnak érezd magad.

Ha éppen most nehéznek tűnik számodra a dolgok jó oldalát nézni, nem vagy egyedül. Január van, hideg és vége az ünnepeknek… Mindannyiunknak szüksége van valamire, ami tavaszt hoz az életébe. A pozitív gondolkodás fontos az egészségünk szempontjából. Ettől boldogabbnak is érezheted magad.

8 egyszerű módja annak, hogy boldogabbnak érezd magad

A legújabb kutatások szerint az optimista szemlélet jelentős hatással lehet az életünkre, akár 15 százalékkal is meghosszabbíthatja azt. Az agyunk úgy van megalkotva, hogy a poharat félig üresnek lássa, ezért alapvetően változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon, ami persze nem megy varázsütésre. Íme nyolc egyszerű tipp, amellyel újra pozitívan tudunk gondolkodni és boldogabbnak érezhetjük magunkat.

Élj a jelenben

Ha a pillanatban élünk, és megtapasztaljuk az életet úgy, ahogy éppen jön, az fokozza a nyugalom érzését. Sokan kínozzák magukat azzal, hogy eljussanak a „cél boldogsághoz”, és azzal a gondolattal élnek, hogy a boldogság a következő helyen, a következő munkahelyen és a következő partnerben rejlik. Amíg nem adod fel azt a gondolatot, hogy a boldogság valahol máshol van, addig soha nem lesz ott, ahol vagy. Minden nap állj  meg picit, lélegezz, és figyelj a gondolataidra, érzéseidre. Ez segít abban, hogy tudatosan haladj tovább.

Írd le, hogy miért vagy hálás

Kezdj minden reggelt azzal, hogy leírod, mi az, amiért hálás vagy. Legyen mindig 3 pillér: egy személy, egy öröm és egy ígéret, amiért hálás vagy. Ha feljegyzed azokat a dolgokat, amelyek pozitív változást hoznak az életedbe, az segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódod. Azonnali boldogságot és örömet okoz, és kapcsolóként indítja be az érzelmeidet.

https://supernews.hu/2024/01/13/kulonleges-teszt-ilyen-vagy-valojaban/

Vedd körül magad pozitív gondolkodókkal

A negativitás fertőző, ezért ha átállásra van szükséged, vedd körül magad optimistákkal, és jelentkezz ki azokról a közösségi oldalakról, ahol mások panaszkodnak. Kerüld a negatív kollégákat.

Merészkedj a szabadba

A természetben töltött idő mentális egészségre gyakorolt előnyei jól dokumentáltak. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy mindössze 50 perc gyaloglás a városi parkban a legtöbb ember számára boldogabb hangulatot, jobb memóriát és fokozott figyelemet eredményezett. Ezen felül további 40 percnek, olyan agymódosító hatása van, amelyek segítenek megelőzni a depressziót. A szabadban tartózkodás segít szabályozni a kortizolszintünket, ami azt jelenti, hogy ritkábban szenvedünk szorongástól, rossz hangulattól és stressztől, ezért érdemes naponta sétálni egy jót, ráadásul nem kerül semmibe.

Emlékeztesd magad a pozitívumokra

A negatív élmények mikroszekundum alatt tapadnak az agyhoz, mint a tépőzár, míg a pozitív élmények esetén legalább 20 másodpercig tart, hogy beépüljenek az emlékeinkbe. Fókuszáld a figyelmedet egy pozitív élményre, ami az életedben történt, és koncentrálj rá 30 másodpercig. Összpontosíts erre az élményre , és idézd fel a hozzá kapcsolódó boldog emlékeket. Nemcsak a pozitivitás megújult érzését fogod észrevenni, hanem a stresszkezelési képességed hatékonyabbá válását is.

Törődj magaddal

Lehet, hogy egyszerűnek hangzik, de sokan nehezen jutnak én-időhöz. Gondold át, hogy milyen dolgok okoznak örömet neked, és illeszd be őket a mindennapi rutinodba. Ez lehet egy 15 perces otthoni arcápolás,  sminkelés, vagy valami olyan egyszerű dolog, mint egy tápláló ebéd elkészítése. Bármi legyen is az, a lényeg, hogy csinálj valamit a magad örömére.

Gyakorold az erőpózt

Hallottál már az erőpózról? Tanulmányok kimutatták, hogy az olyan testhelyzetek, amelyekben „terjedten” állunk (nyitott vállak, egyenes és nyitott testtartás), segíthet abban, hogy magabiztosabbnak érezzük magunkat. Az erőpózok 25 százalékkal csökkenthetik a kortizolszintet, így boldogabbá teszik az embert.

Meditáció

A mindennapi meditációs gyakorlat valójában szerkezetileg megváltoztathatja az emberi agyat, és segíthet enyhíteni a depressziót, a fizikai fájdalmat és a  negatív gondolatokat, ugyanakkor növeli a tudatosságot. Tölts le egy meditációs alkalmazást, és csináld naponta. Ez nem csodaszer, de segít javítani a hangulatodon.

SuperNews

Forrás: vogue

  • Így tudsz végleg megszabadulni a fürdőszobában a penésztől
    Így tudsz végleg megszabadulni a fürdőszobában a penésztől. A legjobb, legolcsóbb trükk. Nincs ennél egyszerűbb, jobb, olcsóbb megoldás, ha szeretnél megszabadulni ettől a kellemetlenségtől. A penész minden évszakban igen gyorsan elterjed, de létezik egy hatékony trükk, amivel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőle. A fürdőszobában azért jelenik meg különösen sokszor, mert a páralecsapódás tökéletes táptalajt jelenthet a
  • 10 szuper frizura a rohanós hétköznapokra – Gyorsan elkészül
    10 szuper frizura a rohanós hétköznapokra – Gyorsan elkészül. Nincs elég időd szuper frizura elkészítésére? Íme néhány remek tipp! Reggelente a nagy rohanás közepette sokszor nem jut elég időnk magunkra, például a frizura elkészítésére. A haj kócos, gubancos., te pedig csak állsz a tükör előtt és tudod, mindössze néhány perced marad arra, hogy valami emberi
  • Ilyen lesz az életed nyáron – Tűpontos lélek-teszt
    Ilyen lesz az életed nyáron – Tűpontos lélek-teszt. Egyetlen képrészlet felfedi a lelked titkait – Tűpontos tesztami, elárulja milyen is az igazi személyiséged. Nézz rá erre a képre és amit legelőször meglátsz, az lesz a te képrészleted. Olvasd el a kép alatt, mit is jelent ez. Lány – Nyáron ez vár rád: Nagyon magányos vagy,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük